КК. Вступ

Керуюча компанія

Для програмістів з нашою спеціалізацією керуючі компанії мало чим відрізняються від ЖЕКів. З одного боку населення зі своїм житловим фондом, а з іншого підрядники, зі своїми ресурсами. Частина робіт, як і ЖЕК, керуюча компанія  (Далі КК) може виконувати своїми силами, без залучення підрядників. 

Ми розуміємо КК як організатора. З одного боку, вона повинна організувати надання послуг населенню, підшукавши і домовившись з постачальниками, з іншого - отримати оплату від населення і розрахуватися з постачальниками. При цьому деякі постачальники мають своїх підрядників, і просять від КК надавати відомості про взаємні розрахунки з населенням в розрізі їх підрядників. Якщо якісь роботи КК виконує своїми силами, то вона також виступає і як постачальник.  І так само, як будь-який інший постачальник, може мати підрядників

У програмі БАС-населення враховується весь ланцюжок надання послуг «підрядник -> постачальник –> КК –> споживач», і зворотній, тобто ланцюжок оплати і боргів «споживач -> КК -> постачальник  -> підрядник».  На підставі інформації про те, в якому періоді хто з постачальників, підрядників КК працював з яким споживачем, в програмі визначається кому з них призначений платіж за відповідний період, і кому з них яка сума боргу ще не оплачена.  Тобто звіти по боргах формуються в розрізі КК-постачальник-підрядник.   Така структура інформації гарантує точне розщеплення платежу, якщо відомий період, за який проводиться оплата.

 

ДЛЯ КЕРУЮЧОЇ КОМПАНІЇ:

ЗВ′ЯЗОК З:

ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ:

Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)