Опалення для населення. Вступ

Тепло для населення.

У постачанні теплової енергії населенню є ряд особливостей в порівнянні з іншими комунальними послугами.

Тепло - найдорожча комунальна послуга для населення. Її вартість перевищує вартість всіх інших послуг, разом узятих.   Тому до точності розрахунку кількості теплової енергії, пред'являються особливі вимоги. Облік змін в параметрах особових рахунків, відключення, відхилення від якості послуги повинні точно відбиватися в рахунках на оплату, тому що будь-які такі події призводять до значних сум грошей для споживачів.

Постачальник тепла не має можливості силового тиску на споживача. Немає ні технічної, ні правової можливості відключити споживача від тепломережі, що б змусити його погасити борг. Тому дуже важливим є застосування чіткої системи взаємовідносин зі споживачами. Так само як своєчасне інформування населення про кількість поставленого тепла, його вартості, терміни оплати. З іншого боку, необхідно своєчасно відстежувати тенденції у взаєморозрахунках із споживачами, виявляти на ранніх стадіях загальне зростання заборгованості, затримку платежів.

Виробництво теплової енергії пов'язано зі споживанням іншого енергоресурсу, строго контрольованого постачальниками і органами влади, тобто газу. Саме через необхідність взаєморозрахунків за газ гостро стоїть проблема своєчасної оплати тепла споживачами.

Програмне забезпечення БАС, призначене для теплових організацій, враховує всі ці особливості.  Точність розрахунків, облік взаєморозрахунків, розрахунок загальних тенденцій, зміни заборгованості, персональна робота з споживачами - це основні властивості БАС-Населення. 

 

 

РОЗРАХУНОК КІЛЬКОСТІ І ВАРТОСТІ ТЕПЛА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ:

ДЛЯ ПІДПРИЄМСТВА:

ЗВ'ЯЗОК З:

ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ:

Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)