Субсидії

Субсидії - це один з видів бюджетних грошей, які підприємство отримує в рахунок оплати за свої послуги. Розрахунок суми може виконати тільки соцзахист, тому що для цього потрібні відомості про нарахування всіх комунальників міста. Тому ми тільки ведемо облік вже готових сум.

У Росії ці гроші  соцзахист перераховує споживачам, які їх зобов'язані використовувати на оплату комунальних послуг. У такому випадку субсидія проходить як звичайна оплата. Тому тут облік субсидій не потрібний. Потрібно тільки вивантаження в соцзахист даних про нарахування, використовуваних для розрахунку субсидій. Або друк довідок про нарахування там, де електронний зв'язок не налагоджений.

В Україні соцзахист перераховує ці гроші постачальнику комунальних послуг. При цьому передається файл, який містить суму субсидії для кожного споживача по кожній послузі або групі послуг. Програма "БАС-Населення" приймає цей файл, розкладає дані по споживачах, зменшує їм суму до оплати на величину субсидії, показує субсидію в квитанціях, роздруківках, довідках і т.п.

В Україні є ще такий параметр, як обов'язкова частина платежу. Це коли площа квартири або споживання ресурсу більша за нормативну, то субсидується не тільки вся площа, а тільки нормативна. І від споживача потрібно, що б він обов'язково сплачував частку вартості наданої послуги, відповідну нормативної площі. Тоді субсидія надаватиметься і далі навіть при постійному зростанні боргу за отримані послуги. Ми також враховуємо цей параметр. 

Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)