Правила розрахунку послуг

З плином часу правила розрахунку можуть змінюватися. У програмі вони зберігаються із зазначенням періоду дії. Наприклад, в 2009 р. нарахування води виконувалося виходячи з кількості осіб. З січня 2010 р. розрахунок ведеться на споживаний обсяг, який вираховується виходячи з норм витрати. У програмі для обліку цієї послуги застосовуються дві різні процедури. Залежно від періоду, за який здійснюється розрахунок, працює та чи інша процедура. Такий підхід забезпечує ідентичність результатів розрахунку при виконанні перерахунків за попередні періоди.

Програма дозволяє налаштовувати облік по заданому складу послуг або шляхом використання послуг-прототипів, або розробкою програм для розрахунку кількості і вартості нових послуг. Простота розробки таких програм була спочатку одним з технічних вимог до системи. Реалізація дозволяє програмісту супроводження не займатися величезною рутиною з підготовки вихідних даних для розрахунку кількості та вартості, а також щодо розміщення результатів розрахунку в базі даних. Все це вирішується на системному рівні, залишаючи програмісту тільки ту частину, яка відноситься до нової послуги.

Структура параметрів послуги, їх відображення у вікні прийому населення, захист доступу до всієї послуги або до її окремих параметрів також вирішуються системними засобами.



Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)