Платежі населення

Організація платежів населення

Розрахувати вартість комунальних послуг - це тільки половина справи. Ще пів справи - організація і облік платежів за надані послуги. Пасивне очікування сплати призводить до монотонного зростання боргу населення. Ми пропонуємо програмне забезпечення, що полегшує процес сплати для споживача, з одного боку, і автоматизує облік платежів на підприємстві, з іншого.

Програма "БАС-Населення" дає можливість постачальнику комунальних послуг надати банкам модуль прийому платежів, який вигідний всім трьом сторонам: постачальнику, банку, платнику. 

Споживач послуг, проходячи повз банк, може підійти до каси, де немає черги, дізнатися, скільки грошей він повинен постачальнику за які послуги, і сплатити їх всі або вибірково. 

Касир банку при цьому працює на багато швидше, збільшуючи приплив грошей в банк. Провівши одну операцію за допомогою цього модуля, касир приймає гроші на адресу всіх постачальників, кому платить клієнт, за всі послуги. При цьому реквізити платника беруться з бази даних постачальника. 

Інформація про сплату автоматично надходить до постачальника. Не потрібно їздити за квитанціями, не потрібні сканери, комп′ютери працюють самі.

Зручно також приймати сплату в касі бухгалтерії, безпосередньо у постачальника послуг під час прийому населення. Вікно прийому платежів в цьому випадку, крім відображення залишків, надає прихідний касовий ордер або чек фіскального принтера. Крім того проводиться вивантаження підсумкових даних про сплату в бухгалтерію підприємства.

У розпорядженні споживача також особистий кабінет сайту підприємства. Можна використовувати або програмне забезпечення для наявного сайту, або повністю весь сайт. Сплата через сайт можлива з використанням платіжних карток, поширених в регіоні роботи підприємства.

Ще один варіант сплати - платіжні термінали. У програмі "БАС-Населення" є два варіанти реалізації - пасивний і інтерактивний. У першому випадку в системи вивантажуються заборгованість споживачів до фірми, що володіє терміналами. Назад завантажуються файли з сплатою.  У другому - термінал, банк і система БАС пов′язані між собою. З терміналу подається запит на сервер підприємства про залишки і в банк про наявність грошей. При проводці платежу банк знімає гроші з картки, а в системі відображається сплата. Періодично між серверами банку і підприємства проводиться звірка платежів.

 

Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)