Опалення місць загального користування

Розрахунок вартості теплової енергії на опалення місць загального користування

           Ця частина розрахунку викликає у споживачів питання про те, як утворилася сума до оплати за місця загального користування (МЗК).  Було б легко, якби тариф був затверджений за кв.м, і за кожним споживачем закріплена частка площі МОП. Якщо таке рішення можливо, то розрахунок МОП виконується як і опалення квартир. 

           Але частіше потрібно враховувати реальну витрату теплової енергії на опалення МЗК. Вона залежить не тільки від площі, а й від різниці внутрішньої і зовнішньої температур. Підсумок розрахунку потрібно висловити в одиницях виміру тепла, тобто в Гкал, тому що в разі використання групового приладу витрата на МЗК повинна відраховуватися перед розподілом тепла між квартирами.  В такому випадку споживачам пред'являється рахунок до оплати, в який або вказуються не зрозуміла йому кількість Гкал, або ціна за кв. м., що змінюється в залежності від температури зовнішнього повітря. 

           Залежно від конкретних умов, ми застосовуємо різні методи розрахунку кількості тепла для МЗК. У підсумку на оплату показуємо інформацію, відповідну прийнятої методики призначення тарифів. А на прийомі в офісі підприємства або в особистому кабінеті на сайті - розгорнуту інформацію про те, як утворилася сума до оплати в рахунку.  

Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)