Звязок з постачальником

Зв'язок керуючої компанії з постачальниками комунальних послуг

Є кілька аспектів такого зв'язку.

Очевидний - КК повинна надавати звіти постачальникам про обсяги та вартість наданих послуг населенню в розрізі параметрів, узгоджених з постачальником, а також проходження платежів. Дідівський спосіб - формування паперових звітів раз на місяць і доставка кур'єром постачальнику. На жаль, він найбільш поширений. 

З іншого боку, постачальник передає КК необхідні вихідні дані для виконання розрахунків, наприклад, показання приладів, акти про відключення. Іноді постачальник виконує проміжні розрахунки. Наприклад, на підставі показань групового приладу обліку, постачальник обчислює у себе тариф за кв.метр, передає це КК, де тариф вводиться і робиться розрахунок, тобто перемножується цей тариф на площу. І це також в ручному і паперовому режимі. 

Що робиться з вихідними даними в КК і як формуються звіти - для постачальника є чорним ящиком. Відсутність інформації, її затримка часто породжують недовіру до дій КК, підозрілість в якихось махінаціях. 

У програмі БАС ми вирішуємо два завдання: автоматизацію передачі інформації і забезпечення прозорості роботи КК.  Обидва завдання вирішуються одним і тим же методом - дистанційним підключенням постачальників послуг в програму БАС, використовувану в КК. Система розмежування прав доступу гарантує надання постачальнику тільки тієї інформації, яка його стосується, тільки тих звітів, які вирішить КК.  Зате ця інформація доступна постачальнику в реальному часі, в будь-який момент, коли йому вона знадобиться, а не на початку наступного місяця. Він може дивитися як підсумкові зведені звіти, так і по будь-якому споживачеві на будь-які послуги за будь-який проміжок часу. 

Крім того, постачальник може вводити свої вихідні дані. Це не є додатковим навантаженням на постачальника, а навпаки - автоматизація окремих ділянок його роботи з населенням. Наприклад, на водоканалі є служба обліку приладів. Замість того, що б вести облік приладів вручну або в Excel, КК може надати постачальнику розвинений механізм програми БАС. Виграють обидві сторони - постачальник безкоштовно автоматизував свою ділянку, а КК не треба вводити показання приладів обліку. Те ж відноситься до актів відключень, зняття якості. З ними працює безпосередній виконавець. Менше помилок, кращий облік, а для КК - ще за одну ділянку відповідає співробітник постачальника, не треба витрачати гроші на свого працівника.

 

Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)