Житловий фонд

Облік житлового фонду

Об′єктом обслуговування для ЖЕКу є житловий фонд. У будь-який момент фахівці ЖЕКу дадуть відповідь на питання, яка загальна площа їх житлофонду. Тому що гроші отримують за кв.метр. Але чи зможуть відповісти, яка загальна площа дахів під руберойдом, або яка площа дахів вимагає ремонту в два шари, і скільки під′їздів треба пофарбувати? Не знати відповіді на такі питання, значить просто отримувати гроші за квартплату, і щось робити, якщо гроші залишаться після управлінських витрат. 

Ми пропонуємо програмне забезпечення для обліку житлового фонду. Завдання: інвентаризація, облік складових елементів, облік стану, вибірка списку будівель по заданому набору параметрів. Наприклад, можна зробити запит на отримання списку будинків, де потрібний ремонт трубопроводу холодної води і надати загальну кількість труб для заміни різних діаметрів. 

Мати докладні дані про стан будинків - значить розуміти, які витрати будуть потрібні по зміст цих будинків, на поточний і капітальний ремонт. А значить планувати роботу підприємства, а не працювати абияк.

Планування і облік робіт по житловому фонду

Планування робіт важливо не тільки для організації оперативної діяльності підприємства. Надання довгострокових планів на суд населення дозволяє розташувати до себе споживачів. Ще дуже важливо і обґрунтування тарифів - необгрунтований обсяг робіт складно обґрунтувати запитувані гроші від населення.

БАС пропонує механізм для складання плану. Поки це інтерактивний режим, до мережевого планування ми не дійшли, не ризикнули. Економіст, маючи доступ до житлофонду, може вибирати будинки з певним станом, що вимагають певного виду робіт. Сортуючи з якихось пріоритетів, включати їх в план робіт. Програма проводить аналіз плану робіт, видає завантаження підприємства за періодами, по підрядникам, порівнюючи результати з обмеженням по ресурсам. На основі наданого аналізу економіст вирішує про виключення з плану або включення до плану будинків, видів робіт, або зрушувати роботи за часом.

Підготовлений план роздруковується у вигляді, зручному для узгодження.

Під час роботи, оператор вводить відмітки про виконання запланованих робіт. Ми надаємо звіт «План - факт». Крім того, якщо використовується програма обліку взаєморозрахунків із споживачами, можемо надати порівняльний баланс в розрізі будинків - скільки витрачено на обслуговування будинку, і скільки надійшло від населення.

Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)