Розрахунок індивідуальної електроенергії

ЖЕК не є енергопостачальною організацією, тому розрахунок індивідуальної електроенергії для ЖЕКу спрощений.

Є два джерела вихідних даних - свідчення індивідуальних приладів і навантаження, які використовуються в комунальних квартирах і гуртожитках, що не мають приладів обліку.

Прилади можуть мати кілька шкал, наприклад, денну і нічну. Навантаження залежить від типу квартири, кількості кімнат, кількості проживаючих. Значення навантаження і параметри залежать від регіону. Навіть якщо є прилади обліку, норми витрати все одно потрібні. Вони використовуються для розрахунку пільг - пільгова кількість не може бути більша, ніж визначена в нормі.

Довідник приладів містить межі шкали, що дозволяє вводити показання, не піклуючись про те, що шкала пройшла все коло і починається спочатку. Також для діагностики помилок в довідкових даних міститься максимальне значення витрати, при появі якого програма сигналізує оператору про можливу помилку введення. 

Тарифи на електроенергію мають функціональну залежність від витрати. Ця залежність задається в таблиці налаштування тарифів.   

 

Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)