БУХГАЛТЕРІЯ. Малі підприємства

Є дві особливості роботи бухгалтера з дрібними фірмами: спрощене програмне забезпечення і необхідність роботи з декількома фірмами одночасно.

Перша особливість полягає в тому, що для бухгалтера не потрібні всі можливості програмного забезпечення, що застосовуються на великому підприємстві. У цьому випадку ці можливості заважають. І проблема зовсім не в тому, що вони займають місце на комп′ютері і комп′ютерний час. Головне те що вони ускладнюють, це введення програми в експлуатацію і сам процес роботи з програмою. Безліч кнопок на екранних формах, пунктів меню, варіантів операцій, звітів - тут це просто непотрібне сміття. Тому, комплектація «БАС-Підприємство», призначена для використання на дрібних фірмах, просто очищена від зайвих ресурсів.

Інша сторона, робота з декількома бухгалтеріями одночасно, це так само є звичайною практикою для дрібних фірм. Кваліфіковані бухгалтера при наявності хорошого програмного забезпечення можуть вести одночасно кілька фірм, подібних за видом обліку і територіально розташованих в одному районі. Для такої роботи від програми потрібні дві речі - легкий перехід від однієї фірми до іншої і одночасна підтримка програмного забезпечення для всіх фірм. Шлях, який використовується різними базами даних, не дозволяє досягти цієї мети. Одне і те ж оновлення доводиться робити стільки разів, скільки використовується база даних, налаштування одного і того ж довідника треба виконувати стільки раз, скільки фірм обслуговується, і т.д. У «БАС-Підприємство» облік ведеться в одній і тій же базі даних. Перемикання між фірмами здійснюється простим вибором необхідного запису зі довідника фірм або підрозділів, якщо такі є. Для всіх використовується один і той же план рахунків, одні і ті ж налаштування бухгалтерських проводок, одні і ті ж звіти.

В іншому, робота з комплектацією «БАС-Підприємство. Дрібні фірми» така ж, як і для будь-якої іншої бухгалтерської комплектації. Є п′ять

взаємопов′язаних модулів: баланс, зарплата, облік матеріалів, партнери та основні засоби. Кожен з модулів вирішує свої звичайні завдання. 

Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)