Аналіз динаміки зміни заборгованості

Проаналізувати динаміку заборгованості  дозволить графік, що відображає структуру боргу за давністю в місцях. При цьому базову шкалу структури (до 6 місяців, від 6 до 12, від 13 до 24, від 25 до 36, понад 36 місяців) можна розширювати і гнучко налаштовувати в залежності від готовності і здатності підприємства створити і вести окремий метод обробки для даного виду боргу.

            

На основі даних цього графіка можна з′ясувати середньостатистичний характер прострочення (затримки) платежів, щоб проаналізувати їх причини. Порівнюючи такі графіки на різні періоди часу, можна судити про результативність роботи з боржниками. Наприклад, при ефективній судової роботі борг з давністю 24-36 місяців повинен зменшуватися швидше, ніж поточні борги.

Форма подання графіка - залежність наведеної суми заборгованості від часу виникнення боргу. Як правило, найбільш цікавими є поточна заборгованість (до 3 місяців),  борги на межі терміну позовної давності (34-36 місяців) і борги, які в судовому порядку стягнути не вдасться (більше 36 місяців). 

Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)