Склад послуг

У програмі «БАС-Населення» термін «комунальні послуги» об'єднує всі види взаєморозрахунків з населенням. Більш коректно було б використовувати термін «види даних», але він не звичний для користувачів. До комунальних послуг в програмі відноситься все, за що платить населення на постійній основі.

Короткий перелік: поставка енергоресурсів, води, газу, різні види послуг з утримання житлового фонду, по догляду за територією. Послуги, не пов'язані безпосередньо з житлом,  як інтернет, страхування. 

Є й такі види даних, які послугами не є по суті, наприклад, пеня, договір розстрочки боргу, судовий позов, облік роботи колекторів.

Набір послуг, за якими ведеться облік, до теперішнього часу сформувався на досвіді практичної роботи з різними замовниками в різних містах. Цей набір не фіксований, його можна розширювати. Нова послуга додається легко, якщо вже існує інша з аналогічною методикою розрахунку. Якщо ж послуги-аналога не існує, то буде потрібна розробка програми розрахунку кількості та вартості для нової послуги.

Приватне підприємство «Науково-дослідне і конструкторсько-технологічне бюро автоматизованих систем» (скорочено ПП «БАС») Частное предприятие «Научно-исследовательское и конструкторско-технологическое бюро автоматизированных систем» (сокращенно ЧП «БАС») Scientific-research and design-technological bureau of automated systems (abbreviated as BAS)